Iata o reteta pe care am gasit'o in numarul unei reviste Practic si fiindca aveam foarte mult iaurt care trebuia consumat am hotarat sa o incerc iar rezultatul a fost unul delicios!
Ingrediente:
1.5 kg iaurt
6 oua
150 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 pachet foi de placinta (Morarita-am folosit eu)
100 ml ulei pentru uns foile de placinta
Se mixeaza iaurtul cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava de dimensiunea foilor de placinta. Se impart foile in jumatate, se desfac apoi si se aseaza una cate una in tava dupa ce se ung cu un strat fin de ulei.
Se toarna umplutura si se acopera cu cealalata jumatate de foi unse si suprapuse.
Se unge cu ulei inclusiv ultima foaie de deasupra. si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute.
Cand placinta s'a rumenit, se scoate din cuptor si se portioneaza numai dupa ce s'a racit complet.
In functie de preferintele fiecaruia se presara cu zahar pudra.
Sa aveti pofta!

vineri, 15 aprilie 2011
joi, 14 aprilie 2011
Salata de primavara cu branza (cas) dulce
Daca de anotimpul cald de primavara nu ne putem inca bucura, am zis ca macar sa ne bucuram in fiecare zi de portia de legume pe care o gasim pe piata. Ne putem delecta cu ele la orice masa a zilei, asadar sunteti invitatii mei!
Cantitatea exacta de ingrediente si'o stabileste fiecare, in functie de numarul celor ce vor servi salata.
Ingrediente:
spanac
salata verde
ceapa verde
loboda rosie
ridiche
felii de lamaie
suc de lamaie
cas dulce de vaca (sau de oi/branza feta)
ulei
sare
Spanacul, loboda, salata verde se rup cu mana, ceapa, ridichea, se toaca, casul se taie cubulete, din lamaie taiem cateva feliute: toate se pun intr'un bol, se toarna zeama de lamaie, uleiul, se sareaza dupa gust si se serveste pe saturate!
Sa aveti pofta!
Cantitatea exacta de ingrediente si'o stabileste fiecare, in functie de numarul celor ce vor servi salata.
Ingrediente:
spanac
salata verde
ceapa verde
loboda rosie
ridiche
felii de lamaie
suc de lamaie
cas dulce de vaca (sau de oi/branza feta)
ulei
sare
Spanacul, loboda, salata verde se rup cu mana, ceapa, ridichea, se toaca, casul se taie cubulete, din lamaie taiem cateva feliute: toate se pun intr'un bol, se toarna zeama de lamaie, uleiul, se sareaza dupa gust si se serveste pe saturate!
Sa aveti pofta!
miercuri, 13 aprilie 2011
Budinca de taitei cu piept de pui
E o budincuta special facuta pentru spiridusi din dorinta de a le mai introduce carnita in masa lor zilnica intr'un alt meniu. Luca si'a papat portiile cu smantana iar Maia cu lapte (i'am pasat bine portia cu furculita si i'am lungit cu lapte dulce).
Ingrediente:
200 g paste sau taitei
1 sfert dintr'un piept de pui
2 catei de usturoi
o ceapa mica
2 oua
50 ml ulei de masline
sare
unt si faina pentru tapetat tava
Pastele (taiteii) se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se clatesc in apa rece si se pun la scurs.
Pieptul de pui se fierbe, se toaca la robot impreuna cu ceapa si usturoiul si se undesc in uleiul de masline pentru cateva minute pentru a se inmuia ceapa. Se amesteca apoi compozitia cu cele 2 oua, pastele, se sareaza dupa gust si se pun la cuptor intr'un vas uns cu unt si tapetat cu faina pentru cel mult 30 de minute.
Sa aveti pofta!
marți, 12 aprilie 2011
Tarta cu branza de vaci
As putea numi aceasta tarta prajitura familiei intrucat, de cand am descoperit reteta, o fac foarte des si e pe placul tuturor, chiar si a invitatilor care au testat'o!:)
De data aceasta am mai imbunatatit'o, am adaugat frisca lichida in umplutura, inspirata fiind de o tarta de pe blogul lui Miha.
Ingrediente pentru aluat (blat):
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
1 plic praf de copt
sare
Se bat albusurile cu un mixer cu un praf de sare si tot zaharul, se incorporeaza treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. (Blatul se poate face si din 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina, eu am folosit insa o tava detasabila cu diametrul de 28 cm).
Ingrediente pentru umplutura:
500 g branza de vaci
100 ml frisca din smantana grasa si zahar
3 oua
150 g zahar
esenta rom
Se face frisca si se amesteca cu branza de vaci, zaharul, ouale si esenta de rom. Se poate folosi si aici mixerul pentru a rezulta o crema fina. (Eu am folosit o furculita deoarece am vrut sa se simta branza).
(scuzati degetelul! Luca participa activ la treburile bucatariei dar mai ales la gustat zaharul ori de cate ori are ocazia!)
Intr'o tava detasabila se toarna blatul iar deasupra umplutura si se da la cuptor la foc mic pentru 40 de minute, se face testul scobitorii si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Se pudreaza apoi cu zahar pudra din belsug!
Sa aveti pofta!
luni, 11 aprilie 2011
Chec cu piept de pui si spanac
Iata o portie sanatoasa, consistenta si delicioasa de chec primavaratic pe care l'am savurat cu totii, de la mic la mare si care, la cat de usor se face (oricum eu fac numai chestii usoare:))), cu siguranta voi repeta experienta!
Ingrediente:
1 piept de pui
3 oua
1 mana buna de spanac
200 g smantana
100 g branza sarata
1 ceapa medie
4-5 catei de usturoi
3 felii groase de paine inmuiate in lapte
condimente: eu am folosit putina vegeta
ulei, faina pentru tapetat tava
Pieptul de pui, spancul, ceapa, usturoiul si painea inmuiata bine in lapte se dau la robot iar pasta care rezulta se amesteca cu cele 3 oua, 2 linguri de smantana si condimentele.
Se tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina si se aseaza compozitia niveland bine cu o lingura.
Se toarna smantana pe toata suprafata checului apoi se presara branza sarata rasa si se da la cuptor pentru aproximativ o ora.
Checul a fost o minunatie iar crusta care s'a format deasupra i'a dat o savoare in plus.
Eu l'am lasat in cuptor sa se raceasca si l'am taiat caldut.
Sa aveti pofta!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)