duminică, 23 ianuarie 2011

Prajitura noapte si zi

Cu aceasta prajitura m'a ademenit acu ceva timp o mamica de doua printese, o mamica ce pe atunci era graviduta, un pui mic si dulce.
Este foarte usor de facut, foarte gustoasa dar si foarte aspectuoasa.

Ingrediente:

BLAT: 
6 galbenusuri
o cana de zahar
1 pachet de margarina
2 cani de faina
jumatate de plic de praf de copt de la Dr Oetker
2 linguri de cacao
o cana de lapte
1 plic zahar vanilat
gem de prune (am folosit eu in aceasta reteta)

BEZEAUA:
6 albusuri
o cana de zahar
sucul de la 1/2 lamaie
un praf de sare

PREPARARE:
Se freaca margarina la temperatura camerei cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele, cate putin, zaharul vanilat, praful de copt si faina amestecata cu cele 2 linguri de cacao.




Se unge o tava cu putin ulei, se toarna aluatul de mai sus si se da la copt cca. 20 min la foc potrivit (in cuptorul preincalzit).

Intre timp pregatim bezeaua, batand albusurile cu un praf de sare, pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie, cate putin, si se amesteca pana se topeste zaharul. Este gata cand nu mai cade de pe tel. Se toarna si sucul de la lamaie.

Dupa 20 min. se scoate blatul din cuptor si se unge cu un strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta, apoi se toarna bezeaua, se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor, cam 5min. pana ce bezeaua se rumeneste usor.



Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa.

Se orneaza dupa preferinte.
Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. intradevar foarte buna! pofta buna!1puimic

    RăspundeţiȘtergere
  2. multumesc! mai am o portie si pentru tine ca doar de la tine o stiu!

    RăspundeţiȘtergere