joi, 2 iunie 2011

Tarta de branza cu lemon curd

Pentru ca m'a atras foarte mult tarta cu lemon curd de pe blogul lui Miha, am incercat'o si eu iar rezultatul a fost unul delicios si un amestec super de dulce acrisor asa incat o recomand tuturor cu mult drag!

Ingrediente pentru blat:

200 g biscuiti obisnuiti
100 g unt

Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura.


Ingrediente pentru umplutura:

500 g branza de vaci
4 oua
100 g smantana
150 g zahar
esenta de vanilie
stafide


Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga smantana si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema fina de branza peste care turnam stafidele, amestecam si pe care o turnam in tava peste blatul de biscuiti.

Dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma. Dupa ce stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se raceasca lent.

Ingrediente pentru lemon curd:

150 g zahar
100 g unt
zeama de la 2 lamai
2 oua

Se aduce la fierbere sucul de lamaie amestecat cu zahar.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Dupa ce prajitura s-a racit se acopera cu lemon curd-ul si se da la rece pentru cateva ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu