vineri, 15 aprilie 2011

Placinta cu iaurt

Iata o reteta pe care am gasit'o in numarul unei reviste Practic si fiindca aveam foarte mult iaurt care trebuia consumat am hotarat sa o incerc iar rezultatul a fost unul delicios!

Ingrediente:
1.5 kg iaurt
6 oua
150 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 pachet foi de placinta (Morarita-am folosit eu)
100 ml ulei pentru uns foile de placinta

Se mixeaza iaurtul cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava de dimensiunea foilor de placinta. Se impart foile in jumatate, se desfac apoi si se aseaza una cate una in tava dupa ce se ung cu un strat fin de ulei.
Se toarna umplutura si se acopera cu cealalata jumatate de foi unse si suprapuse.
Se unge cu ulei inclusiv ultima foaie de deasupra. si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute.
Cand placinta s'a rumenit, se scoate din cuptor si se portioneaza numai dupa ce s'a racit complet.
In functie de preferintele fiecaruia se presara cu zahar pudra.
Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere