luni, 31 ianuarie 2011

Ciorba de pui cu taitei de casa

Cea mai buna ciorba de pui e cea facuta dintr'un pui de tara. Iar daca mai adaugam si taitei facuti in casa atunci succesul e garantat.

 Ingrediente:
1 pui 
2 cepe
2 morcovi
albituri (telina, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel)
verdeata: 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel
1 ardel
1,5 litri bors acru
sare
taitei: 1 ou, faina cat cuprinde, un varf de cutit sare, un varf de cutit zahar

Spalam carnea, o punem la foc, o spumam iar cand da in fiert adaugam morocv, ceapa si sare.
Intre timp tocam albiturile si le punem in ciorba la fiert.
Pregatim apoi taiteii pe care'i vom pune in ciorba cand carnea este fiarta (tati a facut taitei din 2 oua pentru ca el prefera o ciorba mai groasa dar ies suficienti si dintr'un singur ou). De'altfel tati e expert in prepararea taiteilor si el e cel care'i prepara de obicei.
De fapt, cel mai sarguincios in prepararea aluaturilor este chiar Luca si iata dovada:
Asadar, cand carnea e fiarta, adaugam ardelul verde tocat si taiteii, mai lasam 10 minute sa fiarba dupa care turnam borsul acru si sare dupa gust.
Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam verdeata tocata.
Ciorba trebuie sa se odihneasca 20 de minute apoi poate fi servita cu smantana si ardei iute.
Sa aveti pofta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu