luni, 11 aprilie 2011

Chec cu piept de pui si spanac


 Iata o portie sanatoasa, consistenta si delicioasa de chec primavaratic pe care l'am savurat cu totii, de la mic la mare si care, la cat de usor se face (oricum eu fac numai chestii usoare:))), cu siguranta voi repeta experienta!

Ingrediente:
1 piept de pui
3 oua
1 mana buna de spanac
200 g smantana
100 g branza sarata
1 ceapa medie
4-5 catei de usturoi
3 felii groase de paine inmuiate in lapte
condimente: eu am folosit putina vegeta
ulei, faina pentru tapetat tava

Pieptul de pui, spancul, ceapa, usturoiul si painea inmuiata bine in lapte se dau la robot iar pasta care rezulta se amesteca cu cele 3 oua, 2 linguri de smantana si condimentele.
Se tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina si se aseaza compozitia niveland bine cu o lingura.

Se toarna smantana pe toata suprafata checului apoi se presara branza sarata rasa si se da la cuptor pentru aproximativ o ora.
Checul a fost o minunatie iar crusta care s'a format deasupra i'a dat o savoare in plus.
Eu l'am lasat in cuptor sa se raceasca si l'am taiat caldut.

Sa aveti pofta!


Un comentariu: