vineri, 11 martie 2011

Budinca de spanac

Eiii da, sunt pornita pe spanac. Asadar am pregatit pentru spiridusi si o budincuta din aceasta bunatate. Luca a crezut ca e omleta iar Maia a mancat'o lungita cu lapte....da, ea inca mai mananca mancaruri lungi si foarte bine pasate:))
Ingrediente:
1 legatura mare de spanac
100 g franzela
100 ml lapte
100 ml smantana
150 g branza sarata
2 oua
Sosul alb: 50 g unt, 50 g faina, 150 ml lapte
Dupa ce s-a spalat bine, spanacul se opareste 5 minute. Se pune apoi intr-o strecuratoare, unde se lasa pana cand se raceste. Franzela se inmoaie in laptele rece pana cand il absoarbe, apoi se toaca impreuna cu spanacul. 
Din unt, faina si lapte se pregateste sosul alb si, dupa ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smantana, branza rasa nedesarata si galbenusurile. 
 Albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia.
Se toarna apoi intr'o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins in prealabil, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute.
Sa aveti pofta!


 

Un comentariu: