vineri, 11 februarie 2011

Cutiute cu masline

Iata o reteta cu adevarat delicioasa si pufoasa imprumutata de la aceeasi Furnicuta boscodina de la care am mai incercat si alte retete buuuuune buuuune! Am facut cateva modificari in ingrediente insa ceea ce a iesit a fost pe placul tuturor celor care au testat aceste cutiute.


Ingrediente pentru aluat:
300 g faina
10 g drojdie
70 ml ulei
2 linguri apa calda
1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa zahar
1 galbenus
170 g iaurt


Ingrediente pentru umplutura:
1 lingura pasta de rosii
60 g masline negre fara samburi
1 varf cutit chilli
patrunjel verde
cativa samburi de nuca
piper negru praf
boia dulce
o ceapa mijlocie
30g masline verzi taiate marunt

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, sarea. Drojdia o dizolvam in apa si adaugam uleiul. Turnam lichidul peste amestecul de faina. Adaugam galbenusul de ou si iaurtul si framantam aluatul. Acoperim castronul cu o punga si un servet de bucatarie si lasam sa se odihneasca jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura. Toate ingredientele umpluturii exceptand ultimele 30g de masline verzi, se pun in robotul de bucatarie si se toaca marunt. Adaugam si cele 30 de grame de masline verzi taiate marunt si amestecam cu lingura.
Din coca facem bilute sub forma de cerc. Se unge cu galbenus de ou amestecat cu lapte pe dinauntru, punem umplutura in mijloc si inchidem formand 4 colturi. Coca inchisa trebuie sa acopere o parte buna din umplutura, asa nu se arde, dar trebuie sa ramana si putina compozitie descoperita.
Se pun cutiutele in tava , se ung cu galbenusul de ou ramas si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Ale mele nu au iesit foarte aspectuoase dar cu adevarat gustoase. Si merg de minune cu bere! :)
Sa aveti pofta!

3 comentarii: