miercuri, 2 februarie 2011

Cartofi cu sos de smantana in vasul roman



 Ingrediente:
4-5 cartofi
1 lingurita Delikat de legume
300 ml smantana
3-4 catei de usturoi
condimente: cimbru, tarhon, oregano
100 ml ulei
200 g branza sarata 
sare


Se curata cartofii, se spala si se taie pe lung. Se amesteca cu lingurita de Delikat si uleiul si se pun in vasul roman, la cuptor.
Intre timp din usturoi, sare si putin ulei se face un mujdei care se amesteca cu smantana si condimentele.
Sosul rezultat se toarna peste cartofi cu 10 minute inainte de a'i scoate din cuptor.
Se servesc cu multa branza rasa deasupra.
Noi am facut din cartofi un adevarat meniu taranesc adaugand alaturi si mamaliguta, un ou prajit, o bucata de carnati afumat si o cana de iaurt care se stinga toate aceste grasimi!:))


Sa aveti pofta!

Un comentariu: