miercuri, 19 ianuarie 2011

Litiaza biliara

Acest subiect ma priveste in mod direct deoarece am descoperit de curand un depozit de calculi pe colesterolul meu. Insa pana sa ma decid daca'i voi indeparta sau nu pe cale chirurgicala, am inceput sa caut retete naturiste pe care mi'as dori sa le pun in practica.
In primul rand am fost informata de catre specialist despre regimul alimentar pe care trebuie sa'l urmez pentru a evita formarea a noi calculi.
Astfel, se vor evita mesele copioase, încărcate cu cărnuri şi grăsimi.

  • Sunt indicate crudităţi şi sucuri de legume, pe cât posibil neprelucrate prin fierbere (1-2 cepe pe zi, usturoi, salată verde, morcov, ţelină, tomate, pătrunjel, mărar, leuştean, conopidă, sfeclă roşie, hrean, dovlecei etc).
  • Sunt admise şi alte alimente: lapte acru amestecat cu tărâţe de grâu, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, caş, urdă, telemea desărată, supe de zarzavat cu orez, griş sau tăiţei, borşuri de legume, piure de cartofi, carne rasol de vită şi pui, peşte slab, untdelemn (neprăjit), paste făinoase, pâine albă, uscată sau prăjită.
  • Se mai recomandă o cură de 7-14 zile cu fructe dulci proaspete (cireşe, vişine, piersici, fragi, mere, pere, prune, pepene verde, zmeură, struguri, lămâi, portocale, ananas), sucuri de fructe, compoturi, jeleuri sau dulceţuri, toate cu rol decisiv în drenarea vezicii.
Ca in orice boala, exista si alimente interzise in litiaza biliara, cele care favorizează formarea calculilor, sunt: carnea de porc, oaie, raţă, gâscă, vânat şi peşte gras, grăsimi animale, slănină, cârnaţi, afumături, şuncă, tocături, sardele, sosuri cu rântaşi şi prăjeli, ouă tari sau prăjite, unt, smântână, frişcă, maioneză, pâine neagră şi proaspătă, ciuperci, legume bogate în celuloză grosieră (fasole boabe, varză, praz, mazăre), nuci, alune, prăjituri, cafea, ceai rusesc, cacao, ciocolată, condimente iuţi, tutun, băuturi alcoolice şi alimente prea reci (îngheţate, siropuri, bere). De asemenea se vor evita alimentele bogate în colesterol (ficat, rinichi, creier, pancreas, viscere).

Iata si cateva scheme de tratament pe care le'am gasit:
  1. o cura de 6 săptămâni cu suc combinat din morcovi, castraveţi, ridichi şi sfeclă roşie, în părţi egale, din care se bea câte un păhărel (100 ml) de 3 ori pe zi, având acţiune directă în dizolvarea pietrelor din vezică.
  2. un tratament cu ulei de măsline sau floarea-soarelui (250 ml) în amestec cu suc de lămâie (250 ml stors de la circa 6 lămâi).Tratamentul începe seara la ora 20.00 când se bea un păhărel cu 50 ml ulei şi un păhărel cu 50 ml suc de lămâie, cu repetare de 4 ori la intervale de 15 minute. După fiecare ingerare de ulei şi lămâie, pacientul va sta culcat pe partea dreaptă şi va ţine o pernă electrică încălzită pe zona ficatului. La culcare se va dormi pe spate până dimineaţă.
  3. pentru eliminarea calculilor biliari se poate urma o cura de 6 saptamani cu suc de ridiche neagra: se beau dimineata, pe stomacul gol, 100 ml suc proaspat, cantitate care se creste progresiv pe parcursul a trei saptamani, pana se ajunge la 400 ml pe zi (se creste cu 100 ml pe saptamana). Urmatoarele trei saptamani cantitatea de suc consumata zilnic se scade treptat, pana se ajunge din nou la 100 ml. (acest suc a fost testat si de mine insa pot spune ca e atat de iute incat dupa 2 guri am simtit ca iau foc si am renuntat). Si pana la 400 ml era drum lung si mi s'a parut foarte greu de urmat aceasta cura.
  4. Iata si o schema de tratament cu produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza biliara:
  • Garlic Caps - 4-6 capsule/zi, cu minim 2 litri de lichid.
  • Cholestone - 3x1 tablete/zi.
  • Super Soya Lecithin - 3x1 capsule/zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu