sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ficatei in sos de bulion

Aceasta reteta o stiu de la soacra mea. Si mai stiu tot de la ea ca secretul unor ficatei foarte gustosi este folosirea din belsug a cepei si a usturoiului.
Ingrediente:
500 g ficatei de pui
2 cepe mari
5 catei de usturoi
2 linguri de ulei
3 linguri de bulion sau paste de tomate
1 lingura de faina
200 ml apa
2 foi de dafin
un praf de zahar
sare

Punem ficatul la foc in cele 2 linguri de ulei. Acoperim cu un capac si tocam ceapa si usturoiul.
Punem ceapa si usturoiul tocate peste ficat, adaugam sare, acoperim cu apa si lasam la fiert acoperit.
Separat, pregatim un sos astfel: punem apa la fiert impreuna cu bulionul, un praf de sare si un praf de zahar. Cand incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie pentru a nu se forma cocoloase. Daca totusi acestea se formeaza, atunci sosul va fi strecurat inainte de a fi turnat peste ficat.
Cand ficatul este aproape gata, turnam sosul, foile de dafin si mai lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
Se serveste cald alaturi de un piure de cartofi, un pilaf sau chiar cartofi prajiti.
Sa aveti pofta!

Un comentariu: