miercuri, 26 ianuarie 2011

Ciorba radauteana

Multa lume zice ca daca nu'ti place ciorba de burta din cauza burtii atunci cu siguranta vei fi inebunit dupa ciorba radauteana pentru ca seamana foarte mult la gust. Eu recunosc ca nu suport ciorba de burta dar ciorba radauteana e perfecta pentru gustul meu.


Ingrediente:
1 piept mare de pui
2 morcovi
2 cepe
1 ardel
1 telina mica
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
zeama de la o lamaie
4-5 catei de usturoi
500 ml smantana
4 galbenusuri
verdeata: leustean, marar, patrunjel
sare


Se spala pieptul de pui si se pune la foc cu o lingura de sare (atentie sa culegeti spuma). Intre timp se dau la tocator morcovul, telina, ceapa, pastarnacul si radacina de patrunjel.

Cand carnea da in fiert se adauga amestecul de legume si se lasa pana fierbe peieptul de pui. 

Acesta se scoate apoi, se taie fasii subtiri si se pun inapoi in oala impreuna cu ardelul taiat mic.

Se face un amestec la mixer sau cu telul din smantana, galbenusuri si un varf de cutit de sare care se completeaza cu zeama fierbinte din ciorba (se toarna cate putin si se amesteca pentru a nu se branzi). Compozitia rezultata se toarna usor in oala de ciorba. 


In acelasi timp batem in piua de lemn cateii de usturoi si'i punem la foc impreuna cu zeama de lamaie.

Punem sare dupa gustul fiecaruia, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul dupa care adaugam verdeata tocata marunt.

Lasam 20 de minute sa se odihneasca ciorba dupa care servim alaturi de un ardel iute.
Sa aveti pofta!



2 comentarii: