marți, 15 martie 2011

Pizza cu carnati de casa

Ingrediente pentru aluat:
1 cubulet drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie granulat
250 ml apa calduta
100 ml ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
500 g faina

Ingrediente pentru pizza:
carnati de casa
300 g branza sarata rasa
1 cutie ciuperci
1 ardel mare
200 g masline
2 linguri paste de tomate
3 oua
condimente: busuioc, oregano, cimbru
ketchup dupa preferinte

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se formeaza un aluat care se lasa jumatate de ora la crescut. (Daca se opteaza pentru drojdia la cubulet atunci aceasta se amesteca cu apa, uleiul, zaharul, sarea, se lasa asa cateva minute apoi se toarna faina si se formeaza aluatul).
Rezulta un aluat foarte pufos care se poate intinde cu usurinta cu mana in tava pentru pizza.
Intre timp pregatim ingredientele pentru pizza.
Intindem aluatul in tava, il ungem cu cele doua linguri de paste de tomate dupa care incepem sa aranjam ingredientele. Eu am pus un strat de carnati, un strat de ciuperci, un strat de branza, ardeiul, maslinele si iar un strat de branza (sau cascaval).
Maslinelor le'am scos samburii inainte sa le toc sau se poate opta pentru maslinele fara samburi din start!
Ouale se bat bine cu orice condiment aveti si va satisface gusturile (eu am folosit busuioc, cimbru, oregano) si se toarna amestecul peste pizza.
Se lasa la cuptor in jur de 40 de minute (pana ce aluatul este gata) apoi se stinge si se serveste cu ketchup.
Sa aveti pofta!
Si drept sa va spun cea mai buna pizza a fost cea facuta de Luca! El singur singurel a realizat'o!!!

2 comentarii: