joi, 3 februarie 2011

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Pentru prepararea acestui desert avem nevoie de foile de clatite pe care le facem dupa reteta clasica, branza de vaci, smantana si zahar pudra din belsug.




Ingrediente pentru realizarea clatitelor (20 clatite):
500 g faina
800 ml lapte
50 ml apa minerala
4 oua
100 ml ulei
un varf cutit sare


Se amesteca faina cu ouale, sarea si laptele si se formeaza compozitia pentru clatite. Peste aceasta se toarna apa minerala pentru a le face mai pufoase.
Intr'o tigaie incinsa bine, unsa cu ulei se coc foile de clatite.


Umplutura:
500 g branza dulce de vaci
2 oua
un varf cutit sare
coaja rasa de la o portocala sau de la o lamaie
100 g zahar
250 ml smantana


Intr'un castron se amesteca branza de vaci cu ouale, sarea, coaja de portocale si zaharul.


Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite, se aseaza intr'un vas, se toarna smantana si se pun la cuptor acoperit pentru 10 minute (in cuptorul preincalzit).
Se servesc cu mult zahar pudra deasupra si optional se mai poate turna smantana.

Sa aveti pofta!

Un comentariu: