sâmbătă, 23 octombrie 2010

Tort din crema de zahar ars

Pentru ca fetita mea implineste zilele acestea 6 luni, mami s'a gandit sa marcheze evenimentul cu un tort. Si rasfoind prin torturile lui Teo, l'am gasit pe cel din crema de zahar ars. Cum noi iubim aceasta crema, mi s'a parut o idee minunata sa'l incerc.
Si iata ce'a iesit.


Ingrediente pentru crema de zahar ars:
800 ml lapte
8 oua
350 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 de grame de zahar ii punem la caramelizat la foc mic, invartind mereu cratita apoi tapetand peretii.
Intre timp, punem restul de 150 g zahar si zaharul vanilat peste oua si le mixam bine.

Adaugam apoi si laptele.
Si turnam compozitia in oala cu zaharul caramelizat.
Dam la cuptor pentru 20 de minute, timp in care preparam blatul pentru tort.
Ingrediente:
4 oua
200 g faina
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
Separam albusurile de galbenusuri.
Dam albusurile la frigider iar galbenusurile le amestecam bine cu faina, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si zeama de lamaie.
 Batem apoi albusurile cu un varf de cutit de sare si turnam apoi galbenusurile peste albusuri mestecand usor.
Dupa ce am scos crema de zahar ars din cuptor turnam blatul deasupra si punem la cuptor pentru inca 20 de minute.
Testam apoi cu scobitoarea daca e gata si stingem cuptorul.
Lasam in cuptor sa se raceasca, punem apoi o farufurie deasupra, rasturnam si dam la rece pentru cateva ore.
 Sa aveti pofta!

2 comentarii: