joi, 21 octombrie 2010

Cartofi frantuzesti

De obicei aceasta reteta o prepar fara carne insa cea expusa aici are si acest ingredient din dorinta sotului de a fi mai "consistenta" mancarea.
Asadar ingredientele ar fi urmatoarele:
10 cartofi
8 oua
300 ml smantana
branza sau cascaval
500 g carne tocata (eu toc carne de vita+porc, predominand cea de vita)-optional
sare, condimente

Se fierb cartofii si ouale (6). se lasa sa se raceasca dupa care se taie ronedele.
se prepara un sos din smantana si celelalte 2 oua crude, se aduaga sare si putin oregano.
se rade branza/cascavalul.
se toaca bine carnea si se sareaza, condimenteaza dupa gust.

se aseaza in tava, un strat cartofi, un strat oua, un strat branza rasa, un strat carne si se repeta operatiunea inca o data iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi peste care radem cascaval si turnam sosul.
punem in cuptorul preincalzit 40-45 de minute la foc mediu pana se face carnea si se formeaza o crusta aurie deasupra.
Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. ralu, e de bine daca transmit asta! nu pot decat sa ma bucur! si va invit la ceva bun cat de curand! ce preferi?

    RăspundețiȘtergere