I SAPT. –CEREALE fara gluten obtinute din orez sau orez + tapioca + porumb
ORA 10 – cereale cu lingurita: 2 masuri + apa (consistenta moale)
Dupa 2, 3 zile, am introdus in cereale un sfert dintr’un mar copt si am continuat pana am ajuns la un mar intreg (copt)
II SAPT. – LEGUME
ORA 10 – continuam cu cereale in care introducem in aceasta saptamana si para coapta la fel ca la mar
ORA 13-14 – piure de morcov – 20, 30 ml
In zilele urmatoare am introus albiturile (pastarnac, telina, patrunjel) si le’am dat la blender sau mixer
Raportul de fierbere a legumelor este 1 cana legume, 1 cana apa…se fierb 10 minute acoperit.
Apoi o data la 2 zile pana la 6 luni introducem urmatoarele legume:
CARTOF, DOVLECEL, CEAPA, ARDEI, CONOPIDA,BROCOLLI, ROSIE
III SAPT.- FRUCTE
ORA 10-introducem sucul de fructe in loc de cereale
In prima zi – suc de morcov – 20, 30 ml
A doua zi – suc de mar - 20, 30 ml
A treia zi – suc de morcov+mar – 30, 40 ml
Apoi introducem pulpa de fruct in sucul de mar sau morcov intr’o consistenta de genul nectarului. Daca nu accepta copilul, adaugam o lingurita sau 2 de cereale.
Pana la 6 luni introducem urmatoarele fructe (pulpa):
MAR, PARA, PIERSICA, NECTARINA, CAISA
(piureul de fructe va fi alcatuit din max 3 fructe cu suc sau fara, cu cereale sau fara)
ORA 13-14 in supa de legume introducem 1 lingurita de orez care va fi blenduit odata cu legumele
IV SAPT. – BRANZA DE VACI sau BRANZA CALCICA
Branza calcica se obtine din 250ml lapte praf (din care a baut copilul sau din care urmeaza sa bea) care se pune la fiert . Cand clocoteste i se adauga 2 tb Calciu Lactic. Se strecoara si se obtine o anumita cantitate de branza ce se administreaza proaspata. Restul se poate pastra in congelator.
Pentru inceput se amesteca cu pulpa de mar copt de la gustare si se subtiaza amestecul cu lapte praf.ORA 10 – in piureul de fructe introducem o lingurita de branza
ORA 13-14 – in piureul de legume introducem o lingurita de ulei de masilne
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu